Unburst Bubbles

"it's a crime i never told you 'bout the diamonds in your eyes"

14.12.04

Even het verstand op nul en wat losse flodders wegwerken:

Subjectivist Koen logt over zijn jaarlijstjes. Het stukje bij März maakt me erg nieuwsgierig naar dat album, maar natuurlijk is het zelfs op Slsk nauwelijks te vinden...

The Tears hebben een website. The Tears zijn de nieuwe band van Brett Anderson en Bernard Butler, die elkaar bij Suede de kop insloegen , maar niet zonder ook een meesterwerk - Dog Man Star - af te leveren.

De tracklisting van Frances the Mute, het in februari te verschijnen tweede album van The Mars Volta is bekend. Lees het bij Pitchfork. Aangezien de meeste nummers langer dan 10 minuten duren (Cassandra Gemini zelfs langer dan een half uur!), de titels als vanouds moeilijk klinken - bijvoorbeeld: L'Via L'Viaquez, Vismund Cygnus - en zowel het eerste als laatste (sub-)nummer Sarcophagi heet, is er alle reden om aan te nemen dat ook Frances the Mute een heuse progemoplaat met concept wordt. Ben benieuwd!

Het is altijd leuk om op eigen houtje een track te ontdekken, die helemaal geweldig te vinden en vervolgens te lezen dat Mensen Die Het Kunnen Weten zich helemaal in die mening kunnen vinden. Wat blijkt: zowel Joost van Bellen als ik vinden de remix die Tiefschwarz van Spektrum's Kinda New maakte de song van het jaar. Bij 3voor12 zegt hij:

“Het album van Spektrum is heel goed. Ook live zijn ze heel goed. Maar de Tiefschwarz remix van Kinda New is subliem. Voor mij het zomeranthem van het afgelopen jaar.”

1 Comments:

  • At 11:03 a.m., Blogger Nicole said…

    Ah... jij hebt The Tears ook al ontdekt. :)

    Ga jij vanavond naar The Faint? Veel plezier... :'(

     

Een reactie posten

<< Home